Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Γυναικεία δάκρυα, αντρική κατάπτωση

Έκπληκτοι ερευνητές στο πλαίσιο μελέτης τους ανακάλυψαν ότι τα γυναικεία δάκρυα που προέρχονται από συναίσθημα θλίψης, περιέχουν χημικά στοιχεία τα οποία λειτουργούν στον αντρικό οργανισμό ως αναστολείς των ορμών!
Διαπιστώθηκε ότι τα δάκρυα που προέρχονται από συναισθηματική φόρτιση στις γυναίκες έχουν διαφορετική χημική σύσταση σε σχέση με τα δάκρυα που μπορεί να προέρχονται από άλλους λόγους (σκουπίδι στα μάτια, καθαρισμός κρεμμυδιών). Σε εξέταση λοιπόν που έγινε σε άντρες εθελοντές που δοκίμασαν δάκρυα που συλλέχτηκαν από γυναίκα, απόρροια παρακολούθησης δραματικής ταινίας, διαπιστώθηκε ότι μειώθηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης  στον οργανισμό τους και ότι υπήρξαν λιγότερο σεξουαλικοί στην αξιολόγηση εμφανίσιμων γυναικών που τους δόθηκαν σε φωτογραφίες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μείωση της αγριάδας και της σεξουαλικότητας συνέπια των δακρύων, καταδεικνύει ότι αυτά δρουν στον ανδρικό οργανισμό ως μια ένδειξη ότι «αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».
Ανάλογη έρευνα σε αντρικά δάκρυα δεν ήταν δυνατόν να διενεργηθεί, προφανώς γιατί δεν βρέθηκε εθελοντής ικανός για συναισθηματικό κλάμα!

Πηγή: Newser.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...