Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Εργοστασιακές διαρροές

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα διεθνούς οργανωμένου δικτύου το οποία κατάφερε και υπέκλεψε τεχνολογικά δεδομένα της εταιρίας. Τα ζωτικά στοιχεία πάντως των υπό εξέλιξη προγραμμάτων είναι πάντως ασφαλή σύμφωνα με την εταιρία και για αυτό το λόγο δεν έχει ανασταλεί η εξέλιξη κανενός κατασκευαστικού της προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης η εταιρία έθεσε σε διαθεσιμότητα 3 υπαλλήλους της που όπως πιστεύει συνδέονται για τη διαρροή, τους οποίους σκοπεύει να εξετάσει στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής έρευνας πριν αποφασίσει σχετικά με την απόλυσή τους και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.
Τα συγκεκριμένα δεδομένα που εκλάπησαν αφορούν το υπό εξέλιξη πρόγραμμα της εταιρίας για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο οποίο έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρία σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό συνέταιρο της Nissan. Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της εταιρίας κάνουν λόγω για μικρότερη ζημιά από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Στο θέμα πάντως παρενέβη και η Γαλλική κυβέρνηση εκδίδοντας προειδοποίηση για εκτεταμένης έκτασης ρίσκο εναντίον του συνόλου της Γαλλικής βιομηχανίας.  

Πηγή: Reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...