Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Και ηλεκτρικά και πρώτα


Chevrolet Volt

Τα φιλικά για το περιβάλλον αυτοκίνητα κέρδισαν τα πρώτα βραβεία στο αμερικανικό σαλόνι αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ ως αποτέλεσμα της συνεχούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου και της ευρύτερης αποδοχής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τα υβριδικό όχημα Chevrolet Volt της General motors ονομάστηκε αυτοκίνητο της χρονιάς 2011 στην βόρειο Αμερική κερδίζοντας στο νήμα το Ιαπωνικό electric Leaf της Nissan. Οι αναλυτές τονίζουν ότι οι καταναλωτές είναι ακόμη επιφυλακτικοί με τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τη στιγμή που τα υβριδικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Και άλλες εταιρίες επενδύουν στα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα. Η Ford κυκλοφόρησε τρία νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Η BYD μια ταχέως αναπτυσσόμενη Κινέζικη εταιρία σκοπεύει στην είσοδό της στην Αμερικανική αγορά το 2012 με το ηλεκτρικό μοντέλο e6. Η Tesla Αμερικανική εταιρία που κατασκευάζει πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες για το νέο Roadster της έφτασαν τις 1.500.
Τα ηλεκτρικά λοιπόν αυτοκίνητα ήρθαν για να μείνουν. Οι κατασκευαστές επενδύουν πλέον σοβαρά σε αυτά από τη στιγμή που έπαψαν να τα αντιμετωπίζουν σαν πειραματικά. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να προσαρμοστούν οι τιμές τους ποιο προσιτά προς τον μέσο καταναλωτή.
Πηγή: guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...