Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση στη Βόρειο Κορέα

Επίθεση δέχτηκε η Βόρειος Κορέα αλλά όχι από τη Νότιο ούτε από καμία άλλη χώρα. Η επίθεση ήταν διαδικτυακή κι έγινε από χάκερς οι οποίοι διείσδυσαν σε επίσημους λογαριασμούς της Βορείου Κορέας σο youtube και στο twitter ποστάροντας γελοιογραφία που απεικόνιζε τον διάδοχο του προέδρου Kim Jong-il να οδηγεί ένα σπορ αυτοκίνητο ανάμεσα σε ένα πλήθος πεινασμένων συμπατριωτών του.
Η επίθεση πιστεύεται ότι έχει σχέση με τα γενέθλια του ένα αναμονή ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un και εκλαμβάνεται ως πράξη αντίδρασης εναντίον της δυναστείας που κυβερνά την κουμουνιστική χώρα.
Η πράξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή που η Βόρειος Κορέα αναζητά τον διάλογο με την Νότιο Κορέα έπειτα από μια περίοδο εντάσεων.
Ένα άλλο μήνυμα που αναρτήθηκε σε επίσημο λογαριασμό στο twitter δήλωνε πως ο πρόεδρος Kim Jong-il και ο γιος του είναι ορκισμένοι εχθροί. Ένα άλλο ζητούσε την απομάκρυνση του προέδρου τονίζοντας τον προκλητικό βίο του την ώρα που συμπατριώτες του πεθαίνουν από την πείνα. Επίσης σε λογαριασμό στο youtube αναρτήθηκε ένα 2λεπτο βίντεο που παρουσίαζε τον Kim Jong-un να προηγείται ενός πλήθους πεινασμένων ανθρώπων και ένα τρένο που πλησίαζε φορτωμένο με δώρα γενεθλίων για τον ίδιο να εκτροχιάζεται χτυπώντας παιδιά πάνω στις γραμμές.
Στη Νότιο Κορέα πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή την πράξη.
Οι λογαριασμοί youtube χρησιμοποιούνται συχνά από τον Βορά για να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας KCNA δεν ανέφερε τίποτα για την επίθεση ούτε έκανε λόγο για δημόσιες εκδηλώσεις εορτασμού των γενεθλίων του Kim Jong-un.

Πηγή: Reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...