Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανακαλούνται "Τοξικές" Τσίχλες


Οι αμερικανικές Αρχές ανακάλεσαν από την κυκλοφορία καραμέλες με την ονομασία «Τοξικά πυρηνικά απόβλητα» καθώς αποδείχθηκαν πραγματικά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Οι αναλύσεις έδειξαν πως οι πακιστανικής παρασκευής καραμέλες «Toxic Waste Sludge Chew Bars» με γεύση κεράσι περιείχαν πολύ αυξημένα επίπεδα μολύβδου και πιο συγκεκριμένα κατά 2,4 φορές μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά όρια των αμερικανικών προδιαγραφών ασφαλείας.
«Οι καραμέλες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα σε βρέφη, μικρά παιδιά και εγκύους γυναίκες», τονίζει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Η οδηγία αφορά όλες τις καραμέλες αυτής της μάρκας καθώς και όλων των γλυκισμάτων που έχει παρασκευάσει αυτή η εταιρεία, από την ίδρυσή της το 2007.
Οι καραμέλες εισάγονταν από το Πακιστάν μέσω της εταιρείας Circle City Marketing and Distributing με έδρα την Ιντιάνα των ΗΠΑ. Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε πως δεν έχει πέσει στην αντίληψή της κάποια πληροφορία που να αναφέρει πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία ασθένησαν μετά την κατανάλωση τέτοιας καραμέλας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...