Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εμφανίσεις της Παναγίας

Την τιμητική της είχε αυτές τις τελευταίες εορταστικές ημέρες η μορφή της Παναγίας στις ΗΠΑ καθώς καταγράφηκαν επισήμως 3 εμφανίσεις της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η πρώτη από αυτές παρατηρήθηκε από μία γυναίκα στην Αλαμπάμα η οποία διέκρινε στη λιωμένη μάζα από το κερί που είχε αναμμένο να σχηματίζεται η μορφή της Αγίας Παρθένου. Μάλιστα έδειξε το κερί της και στον εφημέριο της ενορίας της ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το γεγονός ως σημάδι ότι η ζωή της βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν άντρα στο Τέξας ο οποίος κατά την οικογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν με τη μορφή μπάρμπεκιου  κι ενώ περιπλανιόνταν στην αυλή του σπιτιού και χάζευε την ξύλινη περίφραξη, παρατήρηση την μορφή της παναγίας να σχηματίζεται σε ένα ρόζο αυτής. Αυτό θεωρήθηκε από τον ίδιο μεγάλη ευλογία και μάλιστα συνδυάστηκε με την επιτυχή έκβαση που είχε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η μητέρα του εκείνο τον καιρό.
Τελευταία καταγεγραμμένη περίπτωση για αυτές τις ημέρες είναι αυτή που αναφέρθηκε από μία γυναίκα επίσης στο Τέξας και αφορούσε την εμφάνιση ενός ανθρωπόμορφου ειδώλου στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου της. Αυτή η μορφή σύμφωνα με την ίδια και τα όσα δήλωσε στα μέσα ήτα αυτή της Παναγίας. Μάλιστα στην προσπάθειά της να καθαρίσει το τζάμι , πιστεύοντας ίσως ότι πρόκειται για λεκέ αυτό ήταν αδύνατο.
Από την άλλη μεριά οι γιατροί κάνουν λόγο για συνηθισμένο φαινόμενο να αναπαράγει το ανθρώπινο μυαλό φιγούρες και ειδικά αυτές τις ημέρες των εορτών να πρόκειται για θρησκευτικού περιεχομένου. Ο λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους στο να βλέπουν φιγούρες είναι ο ίδιος που μας κάνει να βλέπουμε εικόνες στα σύννεφα ή στο κατακάθι του καφέ. Το φαινόμενο είναι γνωστό στην ψυχολογία και σύμφωνα με τους γιατρούς εξηγεί πολλές περιπτώσεις θαυματουργών εμφανίσεων ανά την γη.
Φυσικά αυτή η εξήγηση ουδόλως απασχολεί τους θρησκευόμενους και πιστούς ανθρώπους που δέχονται αυτές τις περιπτώσεις ως απόδειξη της χάρης του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...