Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σεξ και σχέσεις

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που έδειξε μια νέα έρευνα κι έχουν να κάνουν με το σεξ και της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και ειδικά όταν αυτή οδηγεί στο γάμο.
Η έρευνα λοιπόν αυτή που έλαβε χώρα σε 2035 ετερόφυλα άτομα που είχαν συνολικό μέσο όρο ηλικίας τα 36 χρόνια τους και βρισκόταν στον πρώτο γάμο τους, έδειξε ότι τα ζευγάρια που είχαν σεξουαλική σχέση σε πολύ πρώιμο στάδιο της σχέσης τους (μέσα στον πρώτο μήνα αυτής περίπου0 είχαν χειρότερη έκβαση στη σχέση τους σε σχέση με αυτούς που συνευρέθηκαν σεξουαλικά αργότερα. Το συμπέρασμα αυτό που ήταν αποτέλεσμα ερωτηματολογίων που κλήθηκαν να απαντήσουν τα ζευγάρια στο πλαίσιο της έρευνας συνοψίζεται στη γενική διαπίστωση ότι το σεξ ως η υπέρτατη ανταμοιβή και η κορύφωση των συναισθημάτων του ζευγαριού κατακλύζει την σκέψη του και επηρεάζει την κρίση του ως προς την λήψη αποφάσεων για τη συνέχεια της σχέσης χωρίς αντικειμενικότητα, εξιδανικεύοντας τον ερωτικό σύντροφο έτσι ώστε να παραβλέπονται τα αρνητικά του στοιχεία τα οποία ανακύπτουν στο μέλλον. Είναι χαρακτηριστικό το επί μέρους αποτέλεσμα του ερωτηματολογίου της έρευνας που αφορούσε αυτούς που είχαν κάνει σεξ νωρίς στη σχέση τους, που δείχνει ότι το 40% εξ αυτών ενώ ήταν ερωτικοί σύντροφοι από νωρίς σε εκείνο το χρονικό σημεία απάντησαν ότι δε θα εμπιστευόταν τον σύντροφο τους να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό τους!
Πάντως  η αλήθεια είναι ότι το θέμα αυτό είναι αρκετά περίπλοκο πράγμα που το καταδεικνύουν και παλαιότερες έρευνες οι οποίες είχαν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα. Έτσι λοιπόν υπήρχαν έρευνες που κατέδειξαν ότι είναι απαραίτητη η σεξουαλική συνεύρεση των ζευγαριών πριν τον γάμο γιατί έτσι τους επιτρέπεται να αξιολογήσουν τη σεξουαλική τους συμβατότητα πράγμα που στην αντίθετη περίπτωση επιτυγχάνεται πολύ αργά κάνοντας ουσιαστικά την ερωτική πράξη μη ικανοποιητική και αγωνιώδη.
Αντιθέτως υπήρξαν και αποτελέσματα  ερευνών που κατέδειξαν ότι ζευγάρια που καθυστέρησαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή την απόλαυσαν περισσότερο καθώς στο αρχικό στάδιο της σχέσης τους, τους δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν ουσιαστικά και να επενδύσουν πάνω σε αυτό.
Όπως και να έχει πάντως και ανεξαρτήτως του τι πιστεύει ο καθένας, γιατί το σεξ είναι ουσιαστικά πολύ προσωπική υπόθεση, βασικότερο όλων για να απολαμβάνει κανείς ουσιαστικά αυτή την κορυφαία πράξη είναι η ασφάλεια. Και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...