Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό του 2010 μες το μυαλό μου, τώρα που είμαστε κοντά στη λήξη του σημείωσα μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάμαι για να μην το ξεχάσω ποτέ (σιγά μην το ξεχάσω anyway).
Ένα πράγμα που με έκανε να σταθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν για το ποια θα μπορούσε να είναι η ατάκα της χρονιάς η οποία ταυτόχρονα να αποδίδει ανάγλυφα το νόημά της. Το σκέφτηκα λοιπόν πολύ μιας και υπάρχει σωρεία από δαύτες ειδικά στο χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Βλέπεται οι πολιτικοί μας, σε πλήρη εναρμονισμό με τις διεθνής επιταγές για το τι προστάζει ο Political Correct τρόπος σκέψης, δε φείδονται δηλώσεων και βαρύγδουπων πολιτικών αναλύσεων στο πλαίσιο των πολιτικών παρεμβάσεών τους που τους κατατάσσουν στους κορυφαίους ανά το παγκόσμιο στερέωμα «μπουρδολόγους».
Δε μακρηγορήσω λοιπόν περαιτέρω και κατά τη γνώμη μου η κορυφαία ατάκα για το έτος 2010 ανήκει στον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο για την αμίμητη δήλωσή του: "Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε που τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος" ή χαϊδευτικά "Μαζί τα φάγαμε". Αυτή η ατάκα έρχεται σε εναρμονισμό και απόλυτη συνέχεια με την κορυφαία ατάκα για το έτος 2009 "Λεφτά υπάρχουν" και ανήκει ως διαβολική σύμπτωση στον πρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης και πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου. Τώρα βέβαια την απλή απορία του πως ναζί φάγαμε αυτά που τελικά αποδείχτηκε πως δεν υπήρχαν ελπίζουμε να βρεθεί κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος που θα την επιλύσει.
Δε θέλω να σχολιάσω το συγκεκριμένο κορυφαίο ρητό της χρονιάς. Εξάλλου ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει πως η Ιστορία έχει κρίνει και σχολιάσει με αμείλικτο τρόπο ανάλογες ρήσεις αλλά και πράξεις και μάλιστα συγγενικών του προσώπων και τα έχει κατατάξει στο χρονοντούλαπο που τους αρμόζει. Ένα αντίστοιχο φυσικά περιμένει και τον ίδιο και τα όσα αμίμητα έως σήμερα έχει πει (περισσότερο), πράξει (ασυγκρίτως λιγότερο) και τέλος ανακαλέσει (κάμποσα αλλά σημαντικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...